Autor: 021.rs

Novi Sad
30.08.2018.
11:04 > 11:46
Tržni centar "Promenada", koji se gradi kraj Spensa i stadiona "Karađorđe" trebalo bi da bude otvoren 15. novembra, saznaje 021.

Komentari 103

  • .

    10.11.2018 19:23
    Srušili teniske terene i pretvorili u ruznu zgradu...
  • Objektivno

    06.11.2018 00:41
    Evo krecu hejteri, sve im je ruzno, sve im nesto fali, sve je nesto moglo bolje, sarkofag, kutija cipela itd...
    Ako je vama nesto neobicno sto jedan grad, drugi po velicini u Srbiji i jedini grad koji nema trzni centar, BIG po nekim standardima nema formu trznog centra, vi idite polako u selo, pa kupujte po lokalnim marketima i pilicarima, ostavite Promenadu na miru.
  • jš kuma

    01.11.2018 20:06

    Jedna velika kutija i grad oko nje
  • kontejner

    01.11.2018 20:00
    za perieriju
    od vra tno
  • Dejan

    26.10.2018 12:58
    Vi ako ne volite sto se grade trzni centri izvolite na selo pa sve pravite svoje, nemojte ni u radnju da idete
  • Srbija

    06.09.2018 12:36
    Raspad
    Mislio sam da je TC Ušće jedan od najružnijih šoping centara, ali ovaj je odneo tituli definitivno najbezličnije i najružnije rešenje ikada. Razumem da "investitor" želi da uštedi novac, ali i sa malo para je moglo da izgleda lepše od ove kocke, u svakom slučaju nadam se da će trajati koliko je i kvalitetan.
  • Deja

    03.09.2018 00:16
    Bravo, trzni centar je pun pogodak. Sigurno ce biti lep kad se zavrsi, kako unutra tako i spolja.
    Samo nek se gradi i siri ovaj nas prelepi grad.
    A i zaposlice se dosta ljudi. Bravo!
  • @mlada vojvodjanka

    01.09.2018 21:39
    Vi nemate apsolutno pojma o desavanju i istoriji sfrj kad kazete da je rukovodstvo sfrj bilo odgovorno.
    Po cemu je bilo odgovorno?
    Po nabijanju radnih mesta kako bi vecina bila zadovoljna.
    Pricajuci sa par direktora tadasnjih fabrika, oni su odmah uocili da takvo poslovanje mora da pukne jer nije bilo ekonomski isplativo i u skladu sa trzistem.
    Da li su bili odgovorni kada su smanjivali moc savezne sluzbe i tajno naoruzavali stanovnistvo i potom gurali u rat.
    Da li su bili odgovorni kada su otvarali fabrike bez ikakvog rezona kao sto je slucaj sa zelezarom.
    Gomilu primera mogu da navedem.
    Nazalost vekovima nista ovde nije logicno.
    Sfrj treba uvek da se posmatra iz globalne vizure i treba svima da bude jadno ds je zapadu tad odgovarala takva tampon zona.
    Cim se urusio Sssr tampon zona vise nije bila potrebna pa su unistili drzavu u cemu su im pomogli nasi glupavi politicari.
    Daj Boze da nikada nije ni stvorena ta sfrj.
  • Bojkot

    01.09.2018 19:29
    Bojkot
    Bojkot
  • Losmi

    01.09.2018 15:25
    Tc Limenka
    Moj predlog je da ovaj tržni centar prozovemo "LIMENKA", zbog izgleda i toga sto je na Limanu... TC LIMENKA... Jedini ruzniji objekat od hotela Centar...
  • xoro

    01.09.2018 12:48
    Kruzni tok ...
    Meni nije promaklo da se predlozenim kruznim tokom kod Spens-a planira jedna POSEBNA traka (po nacrtu koji se pojavio na internetu) za tok saobracaja kojim bi se vozila iz pravca Bulevara oslobodjenja prema keju vracala nazad DA BI SE UOPSTE MOGLI UPARKIRATI u "Sarkofag" .... Sad pretpostavljam da ce ovaj komentar biti razumljiv samo novosadjanima ... Najveci deo gradjana NS + Futog + Veternik upravo ce dolaziti iz tog smera. Ako bude i postojao ulaz u "Sarkofag" sa Bulevara oslobodjenja, to znaci levo skretanje na najopterecenijoj raskrsnici trenutno u gradu, kod Merkatora... Pa tu se vec sada prave cepovi tokom celog dana... Ostaje opcija da se saobracaj usmeri prema Keju ... trenutno ne postoji normalna raskrsnica gde se vozila mogu okrenuti, tek kod Fakulteta, gde se na levo skretanje prema centru, vec sada prave kolone ... Ostaje jedino resenje kruzni tok kod cesme pored spensa....Ako Mercator prezivi, kolicina vozila koja treba da prodje kroz ovu raskrsnicu ce biti tolika da dolazi do totalnog kolapsa ...
    Kontrirace neko ... A Mercator? .... On je vec tu ... Jeste ali sa direktnim ulazom sa Bulevara cara Lazara i izlazom prema Narodnog fronta ... Ulaz-izlaz sa Bulevara oslobodjenja je resio problem sremskoj strani grada, ostao je problem vracanja prema Z.stanici, i naravno da je poprilicna guzva na polukruznom okretanju pre mosta .....
    Eto, mozda za dva meseca, ove moje crne slutnje budu tacne, pa da mogu se "pohvalim" lepo sam vam rekao...ali ionako je kasno
  • ratni profiter

    01.09.2018 10:25
    ...pa ti i drugi put nemoj da glasaš, jer "svi su isti"...
  • Mlada Vojvođanka

    01.09.2018 07:52
    Iako svi vi dragi komentatori stojite na različitim stranama, vidokruzi su vam zaklonjeni - što mantranjem o prošlosti, što zamrljani pink farbom! Čak sam iščitala sve komentare s nadom da će neki biti i razuman...Ali avaj! A jalovo prepucavanje koje je mene oteralo, vidim i dalje tera mladost iz Srbije. Shvatite - ne vredi vam pominjati prošlost, jer je u doba SFRJ postojala država s odgovornim rukovodstvom na čelu, a danas opljačkanu Srbiju vode ratni profiteri! Sve okolne zemlje su članice EU i pametno koriste sve benefite koji im stoje na raspolaganju, a vi se gurate u dupe arapima, kinezima, rusima kojima ste jeftina radna snaga i ponizan prodavac sopstvenih resursa! Zar onda mislite da će bilo šta u Srbiji biti kao u ostalom svetu!? Na osnovu kojih parametara mislite da se Srbija može porediti sa susedima? Osvestite se...osvrnite se...ne vredi vam iz utvrdjenih šančeva dovikivati...Propadate na svim poljima!




  • Novosađanka

    01.09.2018 00:39
    veoma razočarana
    Očekivala sam da će ovaj objekat biti mnogo lepši. Nažalost... objekat je nemaštovit i zaista predstavlja pravo arhitektonsko ruglo. Veoma sam razočarana. Ljudska pohlepa je u ovom slučaju opet prevladala. Sugrađani, opet ispadosmo nemi posmatrači. Ko nam je kriv...
  • Veki

    01.09.2018 00:08
    I naši novosađani, kucovi Brka, Crni i Debela koji žive ispred Univera na Spensu su ostali bez svojih kućica zbog ovog Sarkofaga. A stvarno je ružna građevina, predlog za Radio 021 za sledeću anketu:
    Najružnija građevina u Novom Sadu sagrađena u poslednjih 10 godina:
  • German

    31.08.2018 20:40
    Za to vreme u Nemackoj patike su 60e ,trenerke 50e, jakne od 30 do 100e. Neuporediv kvalitet svih brendova.

    Srecno vam promenadisanje SNS simpatizeri s minimalcem od 28k.

    Lopovska drzava... cirkus i smejurija
  • Nervirach

    31.08.2018 17:33
    Sta da vam radim, vi ste krivi. Kada vam neko skrene paznju na neke stvari onda se bunite.
  • Bojan

    31.08.2018 16:28
    Za Mayu
    Kazes da si "ponosna sto si siromasna". Zasto se onda bunis?
  • Peka

    31.08.2018 14:40
    Strašno
    Na osnovu pogleda sa Bulevara više liči na neki moderniji zatvor.
  • brka

    31.08.2018 11:13
    stvarno je ruzna, sa strane bulevara oslobodjenja koji je najfrkfentniji ona izgleda kao kutija sibica a tamo kod spensa ima kao neko staklo da izgleda ipak malo kulturnije, stvarno ne znamo sebi da obezbedimo malo lepse i atraktivnije objekte za lepsi i prepozantljiviji novi sad
  • Mastodont

    31.08.2018 11:07
    @Nervirach

    Još se nisi doselio na Liman, lepi? Pa ima ovde i krš garsonjera za svačiji džep, nije valjda da si toliko švorc!
  • Bojkot

    31.08.2018 10:08
    Rešenje
    I vid protesta što nam ruše Spens zbog ove bezvezarije je BOJKOT Promenade! Hajde da ne idemo tamo, onda će da bude frke i za Gradonačelnika, a investitor će srušiti ili prodati to što je napravljeno. Dakle, BOJKOT kao vid protesta!
  • @talac

    31.08.2018 06:23
    U junu sam se vratio iz Slovenije, u njihovim trznim centrima je ponuda 10x gora a i skuplja u odnosu na nase. Jedino sto imaju bolje je planinarska oprema, ali to je zbog njihove konfiguracije i turizma.
    Sve radi do 20h, sto je za radnika bolje, ali za potrosaca sigurno nije.
    Ne znam sta ti je smesno za kolekcije i ponudu u TC?
    Pa jedina je logika ako otvoris vise mesta i napravis vecu konkurenciju ponuda a i same cene ce moci da se koriguju.
    Pa pre 20 godina kad si samo imao npr Spens i par butika u gradu , vlasnici su mogli da koriguju cene i ponudu kako su hteli.
    Neko spominje Rumuniju, presao sam je uzduz i popreko pre par godina, tako da se ogradjujem ako se nesto u medjuvremenu promenilo, u sta cisto sumnjam.
    Ponuda katastrofa,ako nama isporucuju robu kao zemlji treceg sveta, oni su zemlja 10 sveta.
    Tako da, najlakse je pljuvati po svom, daviti se u inostranstvu i kako je negde drugde bolje.
    Radite svi na svesti, da ne bacate smece, da odrzavate svoj ulaz, da ulazete u sebe.
    Evo prost primer, kod mene u kvartu.
    Stigli su novi kontejneri, pa ova nesretna cistoca samo kod nas da dolazi po 3x na dan ne moze da ocisti ono sta ljudi ostavljaju iza sebe.
  • Novosadjanin zna

    30.08.2018 23:10
    Velik problem
    Te podzemne vode o kojima niko ne sme da prica, su resene katastrofalno! Prvo je gradjevinskoj inspekciji receno da taj objekat ne diraju, onda neko vise nije bio burazer sa nekim drugim pa je bilo kao idite vidite, pa su videli podzemne vode tj. nema objekat hidroizolaciju (koja nije uopste ni bila u planu jer nisu mapirali podzemne vode) i nalozili im da to rese. Ovi umesto da stave hidroizolaciju, postavljaju pumpe koje izbacuju tu vodu i samim ti narusuju statiku objekta! Pitanje je samo trenutka kad ce se taj objekat srusiti. Moje dete tamo nece ici, dobri su mi i BIG i Merkator i sve one prodavnice po centru.
  • promasena investicij

    30.08.2018 22:07
    bolje da ne bude ali
    promajada ce pre da se zatvori bego sto se otvori
  • Dejan

    30.08.2018 22:05
    Promenada Bukurešt
    Gledam sada Promenadu u Bukureštu, pa to je ukras grada, a ova naša će biti ruglo grada na jednoj od najlepših lokacija
  • :)

    30.08.2018 21:29
    Продирање воде у сутерен
    Шта ће бити када крену кише, а Дунав почне да расте, када сада, при оваквом екстремно ниском водостају имају воду у сутерену?
  • LIMAN 2

    30.08.2018 21:29
    500 MILIONA ZA UREĐENJE @gari
    Po difoltu

    Sranje od uzrecice koje se odjednom pojavilo. Koristi ga svaka šuša, cak i ako ne zna sta znaci(rame uz rame sa Bekstejdz,baj d vej,kasting,katering,brifing itd...),vodeci se parolom urbano,samo urbano. Takodje recept da se rapidno pogospodite,jer kada je izgovorite, odmah se osecate nekako bolje....nekako urbanije....
  • Leci se

    30.08.2018 21:18
    @Nervirach
    Kad ti ne smetaju Srbijanci, smetaju ti dodjosi, kad ti ne smetaju dodjosi, smetaju ti Limanci... Ti da si sam na svetu, smetao bi sam sebi i i dalje se nervirao. Nije tebi lako...
  • V

    30.08.2018 21:13
    suludi komentari
    svi ovi koji su toliko protiv, kada odu negde u inostranstvo, a pod tim mislim Segedin, Temišvar i sl., ne odu u muzeje, ne razgledaju galerije i fasade, nego šta rade? Idu u šoping i to u šoping centre.
    Tamo troše svoje novce ovde zarađene a pretvorene u devize. Druge države se bogate, a oni ne vide ništa od kulture i umetnosti tih država, samo šoping.
    E zbog toga je NS zaslužio jedan šoping centar i to ne na periferiji do koje se teško dolazi, nego baš tu negde, na mestu nekada ružne, prašnjave, ugažene livadice koju su oni praveći prečice ugazili.
    To nije bio park, to je bila zapuštena, ugažena, blatnjava livadica usred grada.
    Možda kad bude ovaj trg.centar će Novosađani kad jednom negde otputuju umesto u šoping ići malo u muzeje, botaničke bašte, galerije...
  • @ Zelenada

    30.08.2018 20:51
    Atletska staza koju spominjete nije se nalazila na lokaciji na kojoj se zida Promenada. Na lokaciji Promenade nalazili su se železnički koloseci, nekoliko njih, kao i magacini za robu koja je stizala u Novi Sad. To je posle Drugog svetskog rata sve raskrčeno i porušeno kada je ukinuta železnička stanica koja je danas poznata kao limanska pošta. Na mestu današnje Promenade je tako ostala rupa koja je decenijama služila za postavljanje cirkuskih šatora, ringišpila, fliperana,.... sve dok nisu nikli teniski tereni. Stadion sa atletskom stazom koju pominjete, nalazio se tačno preko puta Promenade, sa druge strane bulevara Cara Lazara, gde su danas stambene zgrade. Tačno na potezu između zgrade Razvojnog fonda Vojvodine i kafića "Vitraž". Na taj stadion su za vreme Racije dovođeni građani sa Adamovićevog naselja, delova Telepa. Terani su da trče u krug atletskom stazom dok su na njih pucali sa prozora svlačionice. Do stadiona su dovođeni kroz nadvožnjak koji se tada nalazio negde otprilike tu gde se nalazio nedavno porušeni kafić "Hogar" preko puta limanske ambulante. To je bio jedan od dva nadvožnjaka ispod kojih se iz grada moglo prići Limanima i Dunavu. Taj drugi nadvožnjak se nalazio tačno gde se danas nalazi ona česma iza Spensa. Nadam se da ne škodi mala poduka iz istorije Novog Sada.
  • Rade

    30.08.2018 20:06
    Ovi sto mrače ce prvi da idu tamo da kupuju to su isto govorili i za Big pa ne izlaze odande a da ljudi nemaju para to glupost ovakve kompanije ne otvaraju takve objekte bez istrazivalnja trzista i neznam sto ste se uhvatili tog spensa pa to je rusevina cije funkcionisanje placamo iz svog dzepa i prestanite da zivite u proslosti grad je odavno prerastao onu varos iz vaseg detinjstva .
  • Promena Da!

    30.08.2018 20:02
    Republika Vojvodina
    Cudi me da ga nisu nazvali po nekom srBskom junaku da pravi drustvo Karadjordju.
  • Marko

    30.08.2018 19:49
    Ruglo u centru grada
    Svaki gradonačelnik će ostati upamćen po svojim delima i objektima koji su ostali iza njega a naš sadašnji gradonačelnik Vučević po "konzervi" koju je sagradio na mestu gde su prema GUP-u bili planirani sportski tereni i parkovski sadržaji. Čovek hoće da ruši SPENS, koji je arhitektonsko remek delo za ovu "konzervu". Tandem Miladinović (arhitekta po obrazovanju) i mlada perjanica Mićin su napravili trajno ruglo u centru grada. Građani NS treba da znaju da parterno uređenje oko tržnog centra grad košta 5 miliona evra a da istovremeno nemamo novaca za SPENS i obvnovu istog.
  • Nervirach

    30.08.2018 19:42
    E ovako, ovo sto cu napisati ce vas boleti. Poznajuci vas limancane, za koje ne postoji Novi Sad osim Limana a koji ste tapsali kada se rusila Grbavica ako ovo bude licilo na Julius vas nece moci isterati odatle. Pa prvi ste se vi blamirali sa hoh setnjom po Merkatoru.
  • pawlle

    30.08.2018 19:28
    najnepotrebnija,najruznija ....zgrada u NS
  • cipiripi

    30.08.2018 19:11
    @Ivan
    Sve i da si video sve te gradove (u šta sumnjam) rezonuješ kao da iz svog dvorišta izašao nisi. Džaba.
  • Ivan

    30.08.2018 19:10
    @NS
    Bice 4 sprata,kad krene da tone zbog podzemnih voda :-)
  • @Dinosaurus

    30.08.2018 19:09
    Istina
    Istina je sve sto je Dinosaurus napisao. Ko ne veruje, neka se sam uveri:
    1. Obecano (prvi UP u skaldu sa planom)
    https://youtu.be/auaIRdfXCBk
    2. Izvedeno (drugi UP, nepostovanje plana)
    https://youtu.be/ZvNn9SppH6Q
    Samo da ne bude: Ljudi, verujete li vi svom gradonacelniku ili svojim ocima :-)
  • Nena iz NS

    30.08.2018 19:07
    Ja sam zaključila da se ta Promenada zida zbog novih generacija mladih to je možda još njima interesantno zatim malogradjana , onda zbog stranaca koji žive i rade u N.Sadu, kao i zbog turista. Jedan običan gradjanin ili gradjanka Novog Sada u koje spadam i ja nema šta da traži u tom tržnom centru.Polako počinjem da shvatam šta su mislili moji roditelji kada bi povremeno rekli da to više nije njihov Novi Sad. Uskoro neće biti ni moj.
  • leva kurbla

    30.08.2018 18:39
    sada sam prošao pored. stvarno podseća na prvobitnu verziju betonskog sarkofaga oko reaktora u černobilju.
  • Maya

    30.08.2018 18:37
    Za Bojana
    Ako niste znali u srpskim TC najcesce borave ljudi kojima su isekli struju jer nisu imali da je plate zato sto se bogati i takozvani uspesni ljudi omastili o njihove plate i ko zna od cega jos niskih moralnosti i prljavog obraza i dupeta u zlatnom odelu! Ako niste znali debeli dosije se sprema od ispovesti tih siromasnih ljudi koji zive u TC koji su opljackani od onih koji su utripovali da im sve pripada pa i tudj novac. Kakav je to biznismen koji je spao da se od svakov zaposlenog grebe za 200 e. Siromasna sam i ponosim se time. A da sam lenja nisam...radim kao konj da bi uspesni biznismeni mogli da uzimali moju platu i li bar da se od svakog radnikaa ogrebu da bi vodili svoju decu i svalerke na put oko sveta.
  • mekdolans

    30.08.2018 17:37
    Doći će MEKDOLANS ljudi!!!
    Mekdolans je naj naj, jedva čekam. Ma kakvi crni ćevapi sa keretinom tu po severnoj tribini grobovine. Dolazi naamber van, mas, kečap i pomfri. Čak će i čmaribik da se počeše i razmisli kad masa zasedne u promenadu.
    Strani biznis, koji koka sve redom...
  • Novi Sad

    30.08.2018 17:22
    Jedna obicna limena kutija..Arhitektonsko resenje koje moze da nacrta dete od 10godina..Oblik pravuogaoni limeni paneli i malo stakla...Mislim ovo sigurno ne moze da se napravi u CENTRU NI JEDNOG GRADA U EVROPI..Da ti puste da napravis limenu kutiju u centru Pariza,Londona,Barselone,Rima itd NEMA SANSE...Da napravis nesto sto ce da ukrasi grad to moze ali da napravis najruzniju zgradu na Bulevaru Oslobodjenja to moras biti lud da prihvatis.A mi smo ocigledno ludi.
  • NS

    30.08.2018 17:14
    UMESTO 4 SADA 6 SPRATOVA
    Građevinska ustaljena Fora!A i ovi se primili!
    Zorana dolazi krajem nedelje na Puštanje Pristupnih Saobračajnica u promet!
    Od NovogStarog Mosta!Da pogleda ona te Planove!Kao Stručnjak!
    Ovi gori lažovi od naših!
  • laca

    30.08.2018 17:12
    promenada
    Zbog jednog Trznog centra je raskopan ceo Telep i Liman.Struja za Trzni centar se dovodi iz trafo stanice sa kraja Heroja Pinkija ulice.Trotoari su nam raskopani i nikad vise nece biti vraceni u prvobitno stanje.Katastrofa.
  • Dule

    30.08.2018 17:11
    Najbezlicniji da ne kazem najruzniji objekat na bulevaru..Pa cak su i Merkator naterali da bude u staklu sa bulevarske strane..A ovo je kao malo geci Tempo..Umesto da bude najlepsi objelat u gradu oni napravili HALU obicnu.Mene je sramota nasih urbanista..Pa Elektrovojvodina je lepsa od ovog trznog centra a o NIS zgradi necu da trosim reci posto je to mnogo ozbiljan objekat..Kako vi dadoste da na najlesem mestu u gradu bude najruznija zgrada NE ZNAM.Za sve koji hoce ukucajte PROMENADA BUKUREST to je njihov trzni centar koji su napravili pre 10 godina i vidite taj objekat i pogledajte ovaj nas.
  • maketar

    30.08.2018 17:09
    Da li negde postoji maketa ?
  • Pike

    30.08.2018 16:46
    Ahaha
    Ovi krelci sto ljude nazivaju sendvicarima tj. Zuti kadar olos politike da su bili pametni ovi sto ih nazivate sendvicarima da su vas sve do jednog najurili iz drzavnih preduzeca u koja ste se uvalili isto za sendvice ali u drugoj boji celofana,pa da sad giljate po Slovackoj za 3 eura po satu,medjutim pokazali su ovoj zutoj krim diler tender eliti da imaju vise ljudskosti od njih tj.ne bi ih ostavili bez hleba sto bi ovi sto imaju 0.15 % glasova sigurno uradili ! Prodali ste sve drzavno tipa za 3 eura bagro lopovska mislili ste da cete biti svi tajkuni aha ostadoste za salterima i stolovima preduzeca dok ne dodju na red da se i ona prodaju tipa javno privatno partnerstvo kao i svuda u EU za koju ste navijali,ali onda letite iz njih jer privatniku ne trebaju vucibatine stranacke sa vecernjih fakulteta a vi ne znate Nista da radite! Jedva cekam taj dan da vas vidim onda a svi uzeli po 4 kredita misle kako ce da ne rade nista do kraja zivota u javnim preduzecima!!!! Uff sto ce da bude Spektakl hahahahaha
  • Talac

    30.08.2018 16:37
    za "za putnike"
    1. Zar stvarno mislis da ces u TC-u u najuzem centru grada imati povoljnije cene nego u par km daljem TC-u na periferiji? Pa jedan Univer vodi politiku razlicitih cena u zavisnosti od lokacije (Univer na Spensu je skuplji od Univera u carinskoj zoni, a i treba da bude). Lenjost da se ode do periferije mora da se naplati.

    2. Zar stvarno mislis da u bilo kom TC-u u Srbiji mozes proci povoljnije nego u TC-u u Madjarskoj, Austriji ili Sloveniji?

    A za najnovije kolekcije si me ozbiljno nasmejao.

  • Pićuka

    30.08.2018 16:30
    Ivan@
    Ja sam malo proputovao ali me nisu interesovali tržni centri. Svi evropski gradovi su sačuvali staro jezgro, barem fasadu. Novi Sad postaje bezličan grad. Ne putuju ljudi po Evropi da bi obilazili tržne centre, osim nas i naših suseda. Ok, šta je urađeno urađeno je, poput SNP koji je uništio Malu Futošku ali vi se toga i ne sećate, na žalost. Pare su stigle. Što grad ne sagradi pet zgrada i raseli podgrađe Petrovaradina, osmisli sadržaje i renovira tvrđavu. Sređivanje fasada podgrađa bez efekta ako tamo nema ničega interesanatog za bilo koga. Ovde se radi o besmislenoj politici suficita u "kasi". Ako je budućnost grada u onima koji idu na izlet u BIG onda je sve uredu. Ja sam putovao dosta dok sam mogao, sada me je malo ovaj napredak usporio, ali ovako nešto, što si ti ako vide, nema nigde. Primer, pre 20 godina bio sam u Indoneziji i na Baliju. Oni nisu prodali ni jedan kvadrat zemljišta. Svi svetski hoteli su dobili parcele na 99 godina. Tako se čuva država.
  • ArthurDent

    30.08.2018 16:26
    @Sima Kosmos
    Kakva je razlika između ljudske gluposti i Kosmosa? Nema je. I jedno i drugo je bezgranično.
  • @Zelenada

    30.08.2018 16:11
    Nije nemoc nego nezainteresovanost tj. apatija
  • za putnike

    30.08.2018 16:09
    pametnjakovice
    A vi svi sto komentariste i ti sto se sprdas sa bijeljinom i kao tvrdis da si putovao, ispadas smesan.
    Evo npr Čevahir trzni centar, reci gde se nalazi?
    zatim, Triangle u Barsi, takodje Corte Ingles i Maremagnum u Barsi?
    onda npr, u Singapuru gde sam vise puta boravio, napisi gde se nalaze trzni centri?
    Slazem se da ima mnogo primera gde se tako nesto pravi na periferiji, ali ne mozes ni da tvrdis da je Novi Sad jedini grad na svetu gde postoje trzni centri blizu samog centra grada.
    Zatim, te botovske fore, gde drugom govorite da je bot i sendvicar takodje govori o vama.
    Imamo i mi trzne centre van grada ali imamo i u gradu i sto je veca konkurencija, smatram da ce biti bolje za potrosace jer zasluzujemo i mi da imamo nove kolekcije i odgovarajuce popuste u toku sezone.


  • joca

    30.08.2018 15:55
    otvaranje
    A kad smo otvaranja mora da ce i veliki vodja da dodje da otvori promenadu sa svojom svitom i sendvicarima.
  • milinko

    30.08.2018 15:39
    za teniske terene šipak
    Imamo hotel kavez preko puta SNP-a a od sada i t.c. Kontejner pored Spensa. A teniski tereni na krovu su bili laž i prevara.
  • Zelenada

    30.08.2018 15:23
    Zelenada
    Na mestu na kom je izgrađena kutija zvana Promenada je memorijalni centar žrtava iz drugog svetskog rata , koji su terani da trče ( na ondašnjem atletskom terenu ) u krug i pri tom bili streljani !
    Zašto stranovnici grada dok se moglo nisu reagovali na vreme ... sigurno da se nešto moglo uraditi ... ... ovakoo kutije i zgrade koje pre liče na apartmane za izdavanje u Grčkoj nego na ozbiljna mesta za stanovanje će nas preplaviti.. sreća je je za one koji mogu i imaju gde da odu na selo i uživaju u svom miru ! Novi Sad o čajnički vapi za zelenilom , možda Promenadu ofarbaju u zeleno i oslikaju park kao mural pa nam ga eto !!!! jeza tuga nemoć
  • Mina

    30.08.2018 15:18
    Blago Ivanu
    Naravno da smo nezadovoljni svojim životima. Sa profesorskom platom "Promenada" će za mene biti samo šetalište. Što se mene tiče, ime su odlično izabrali. I dalje ću robne marke tražiti na Najlonu. Nažalost, ne možemo svi u stranku pa da se tako radujemo "boljitku" ove države kao ti.
  • Nemanja

    30.08.2018 15:12
    @Ivan

    Džabe je botovskom klošaru objašnjavati, šljamu poput tebe je tržni centar inkorporiran u arhitekturu centra nekog evropskog grada isto što i ova odurna nakarada nasađena na mesto zelene površine i sportskih terena.
  • @promenadisempromena

    30.08.2018 15:09
    Tebi je druze bas zanimljivo kad tako provodis vreme.
    Zivo me zanima kojim poslom se bavis kad imas vremena da sednes i analiziras ljude po trznim centrima i kakav drustveni zivot vodis. Nije ti lako.
    To dosta o tebi govori.
    Takodje, zasto mislis da fizicki izgled i ko je kako obucen treba da govori o necijoj plateznoj moci.
    Nazalost, ti si samo jedan ozlojedjeni lala.
  • Bojan

    30.08.2018 15:06
    U kojim ste sve gradovima bili
    Kakvi komentari. Koja gomila siromasnih lenjih zavidnih parazitskih licemernih zlih ljudi. Kad vidim sta i kako pisete, shvatam da niste zasluzili da imate ni to malo sto imate. Prijateljski savet, pocnite da menjate stav o zivotu jer ako nastavite tako ostacete i bez te mizerije koju imate.
  • Futog

    30.08.2018 15:06
    Www
    Sve je to batino!
  • @mary

    30.08.2018 14:53
    Mary, pa zasto nisi podrzala gradnju vrtica na Limanu, nego si verovatno bila i protiv toga.
    Sto se tice atletskih sportova , neko je i to napomenuo, bice izgradjen atletski stadion, normalnog izgleda, a ne ono ruglo sto je bilo pored stadiona Karadjordje.
    Sto se tice Spensa, on ima zastareli nacin koriscenja energije i ako se nastavi sa ovakvim poslovanjem rizikuje se da povuce u ambis jos neka javna preduzeca.
    Po meni je Spens simbol grada i mora da postoji neki nacin funkcionisanja, kako bi opstao.
    Mozda je resenje ulaganje u neki obnovljivi izvor energije kroz javno-privatno partnerstvo.
    Slazem se da je gradu potrebno jos zelenila, ali nek svaka zgrada podje prvo od sebe i moze po uzoru na delove Barselone da uvede zelene krovove.
    Da eto gradjani pokazu neku pozitivnu inicijativu, a ne da se sve svodi na proteste i da budemo proziv neceg.
    Sportski pozdrav!
  • Evo ih naši novci

    30.08.2018 14:42
    Svaki put kada upadnete u rupu na kolovozu u gradu, kada vam ne radi ulična sijalica, kada gazite kaljugu umesto trotoara, ... http://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/192249/Uskoro-uredjenje-prostora-kod-Promenade-grad-izdvaja-vise-od-500-miliona-dinara.html
  • Dinosaurus

    30.08.2018 14:38
    DUMAN
    Da li ce cenu platiti direktor Urbanizma Miladinovic za nepostovanje plana viseg reda prilikom izrade DRUGOG urbanistickog projekta na osnovu kojeg je izmenjena gradjevinska dozvola??? Prema prvom urbanistickom projektu na krovu su planirani sportski tereni trim staze i zelenilo kako bi se obezbedio procenat zelenih povrsina i sportskih sadrzaja prema generalnom planu, svi gledali cuveni promo video i divili se lepoti. Naknadno je sve to promenjeno, napravljen novi UP koji je Miladinovic potpisao, napravljena konzerva bez zelenog krova, ali sto je jos tragicnije i bez temeljne ploce, sa permanentnim spustanjem nivoa podzemnih voda pomocu busenih bunara i pumpi. Mnogo je, cak i za malog Djokicu. Samo je Dumanu i ostalim SNS strucnjacima sve to normalno. Zato ce biti mozda otvoren novi "bazen" u suterenu Promenade, realnije nego trzni centar.
  • Ivan

    30.08.2018 14:33
    cipiripi
    U kom si ti evropskom / svetskom gradu bio molim te? :D U Bjeljini? :D

    Jesi nekada krocio u London? Nekada krocio u Berlin? Minhen? Pariz? Bangkok? Dubai?

    Vidis, meni je "botovski" posao gde kuckam po ceo dan na raucnaru pruzio da vidim sve to i da vidim da to kako su trzni centri iskljucivo na periferiji (wtf?!?) tako da to sto si rekao nema veze sa vezom...
  • srednji vek

    30.08.2018 14:32
    U Novom Sadu će se i za 300 godina graditi samo tržni centri i ostaće jedini grad na svetu u kom zaprežna kola krstare ulicama.
  • samo osvači

    30.08.2018 14:29
    i dodjoši ruše
    @Ivane nevero ....Ti kanda nikada u životu nisi bio u Evropi, jer kako bi inače napisao nebulozu: "vi svi hoćete da vam gradovi izgledaju kao u Evropi, a da se ne ruši i gradi ništa novo". Za tvoju i formaciju, Rim, London, Prag, Lisabon, Firenza se vekovima ne menjaju osim na rubnim delovima. Tamo je rušenje ZLOČIN. A ako misliš na Kuala Lumpur, Dubai, Abu Dabi..., čak ni tamo one staklene nakaze nisu nikle na ruševinama, već u pustinji.
  • gari

    30.08.2018 14:26
    @LIMAN 2
    ma da sad kao specijalno njima sredjuju, ajd' manite se lupetanja, grad sredjuje okolo jer je to posao po difoltu, kao i oko svakog drugog objekta koji je radjen sa dozvolama i placenom komunalnom infrastrukturom
  • Keva

    30.08.2018 14:21
    @Alex B
    Univer će biti u Promenadi, onaj na Spensu se zatvara ...Zato ih neće tužiit.
  • cipiripi

    30.08.2018 14:17
    @Ivan
    Ivane, gle ovako. U svakom svetskom i evropskom gradu se tržni centri grade NA PERIFERIJI a ne u sred grada, jedan prekoputa drugog. Umesto da su tu zasadili neko drveće, napravili parkić, jer ovaj grad VAPI za kiseonik, oni metnuše zgradurinu da bi pare metnuli sebi u džep.
    Ti ili si bot ili zaista nemaš pameti u glavi.
  • Talac

    30.08.2018 14:10
    Ivane, nijedan evropski grad nema trzni centar ove velicine i koncepcije u centru grada. Zna se gde je mesto trznim centrima. Ne moras daleko da ides, svrati samo do Ljubljane da vidis kako je to sa ukusom i smislom uredjen grad. Ovo je unazadjivanje kvaliteta zivota, a posledica je direktne korupcije i izmene urbanistickih planova pod naletima "biznisa".
  • AlexB

    30.08.2018 14:07
    E moj
    Ivane, mozda i jesmo ali bar pisemo sta mislimo a ne za sendvic. Ostak mi dobro
  • AlexB

    30.08.2018 14:04
    Ja da sam
    Univer ala bi ih tuzio.
  • Keva

    30.08.2018 14:04
    Ne znam kad ću kročiti u Promenadu ( mrzim gužve i potere), ali da vam iskreno kažem kako se radujem što će 15. 11. Ovo čudo biti gotovo. Treba samo preživeti Jos ova dva meseca sa onim raskopinama okolo, prasinom i bez dela pesackih staza a vala i bez parkinga u okolini. A isto tako tuga jedna, most ce biti pusten u promet posle 20 godina i sto je najtužnije zatvoriće ga pre zime ili posle da dovrše još prilaza pod uslovom da jos neki andrak ne zafali za par meseci.
  • Tarzan

    30.08.2018 14:02
    Sramota!
    A sta je sa kuglanom, terenom za košarku i igralistima na SPENS-u? Propadaju! Zato sto je sve napravljeno od drustvenog samodoprinosa, odvajano od poreza, od svih nas. Ne znamo da sacuvamo sami svoje a hvalicemo i uzivati u privatnom i tudjem. Sramota!
  • Ivan

    30.08.2018 13:50
    Nevera
    Ljudi koliko ste vi ogorceni i ograniceni... To je za posmatranje... Da se vi pitate, svi nasi gradovi bi i dalje izgledali kao da su ispali iz 12. veka... Hocete da budemo evropski gradovi, svetski postovani, a kada god se desi nesto novo - samo nezadovoljstvo... Vi ste nezadovoljni vasim zivotima, svi su vam krivi za vase neuspehe, pa sada i trzni centar? Poradite malo na sebi, bicete mnogo srecniji u zivotu, necete morati te iste zivote da ispunjavate mrznjom i negativnom energijom :)
  • ime

    30.08.2018 13:46
    zarekao sam se da neću kročiti u ovo, mi smo ono beše sportska nacija? na tom mesto bejahu teniski tereni, tereni za malu fucu, pomoćni stadion za fudbal i ragbi, trim staza, skok u dalj, stadion za bacačke discipline?! ummmm... ostalo Vam je još nekoliko parkova valja im promeniti namenu recimo... hmmmm... TC?!
  • Gari

    30.08.2018 13:39
    To je privatna investicija i naravno da ce biti otvoren na vreme a pogotovo pre svih drzavnih investicija koje su pokradene 35 puta pre nego sto su zavrsene ili jos nisu zavrsene.
  • LIMAN 2

    30.08.2018 13:25
    @opa bato
    Verovatno ti promaklo!
    Grad,sređuje oko "Promenade zemljište!?
    Pa postoji mogučnost da mi njima plačamo penale!
    Ili da gacamo preko focni!?
  • Bili Piton

    30.08.2018 13:25
    !
    Biće to grad duhova podignut na sportskim terenima i zelenoj površini. Isto kao i ono ruglo u centru podignuto na grobovima Jermena!
  • dragan

    30.08.2018 13:19

    @Biljana kako mislis nema nigde, imas jedan s' leve jedan sa desne strane, i gomilu drugih po gradu, a imas ih i po europi gde god, tako da iskreno...lupetas
  • Deka

    30.08.2018 13:17
    Neizvesnost
    Hoće li onda konačno i sve trake na Bulevaru cara Lazara biti prohodne?
  • PENZIONER

    30.08.2018 13:15
    ŠTETA ŠTO NEMA TUNEL
    "MERKATOR","PROMENADA", "UNIVER"i "SPENS"!
    Koja če to šetnja biti,ko nekada!
    "UZOR","PROGRES"i "PROLAZNA NAMA"...
  • joca

    30.08.2018 13:13
    otvaranje
    Jadna li je ova zemlja u kojoj se unistavaju zelene povrsine da bi se sagradio ovaj frizider koji su bar brzo izgradili a ne ovaj most koji grade od 2012 i nisu u stanju da ga zavrse.Branko Zezelj je brze sagradio onaj betonski prethodnik a ne ko ovaj 6 godina im treba da naprave celicno sranje od mosta svuda u svetu bise takav most sagradio za godinu dana.
  • Mary

    30.08.2018 13:07
    Ma fantazija, eto jedva cekam, nocima necu spavati!!! Zao mi samo sto taj visak para za kupovinu u doticnom trznom centru, moram da prebacujem u privatni vrtic!
  • čupaj sadi čupaj

    30.08.2018 13:06
    SPENS, Lupus, Nork, Pariski magazin, Merkator su samo najveći ostaci propalih tržnih centara a onih manjih kao što je Planeta ne mogu svih ni da se setim. Kada nestane gotovina i ceo svet preseli trgovinu na internet u Srbiji će se i dalje graditi tržni centri. To je vrhunac poslovne sposobnosti srpskih privrednika i gornja granica dostignuća naše ekonomije. Mi smo u svemu u kamenom dobu i nema naznaka da će se iz njega ikada izaći. Genijalno rešenje koje je ovih dana u opticaju je rušenje SPENS-a a zatim verovatno i ostalih gore navedenih avetinjski praznih objekata. Kod nas se ni ne ume bolje od presipanja iz šupljeg u prazno prema trenutnim interesima aktuelnih moćnika.
  • Anonymous

    30.08.2018 13:06
    Bojkot
    Ako vam zaista smeta trzni centar nemojte u njega krociti, niti kupovati. Ako nema prometa, nece biti ni zakupaca. Ako nema zakupaca, trzni centar propada...
    Da li ste toliko disciplinovani?
  • Sima Kosmos

    30.08.2018 13:02
    svakom svoje
    kome se ne svidja ne mora da ide, ima preko puta piljara pa može da uzme pivo i cuga ispred radnje i mrzi one što ulaze u TC.
  • Krmenadla sa Podbare

    30.08.2018 13:01
    Hahahaah TC Sarkofag. Vote ++
  • /

    30.08.2018 13:00
    /
    vidim da se i lidl izgradio
  • Iskustvo

    30.08.2018 12:49
    Segregacija ljudi na planeti
    Ne može se porediti ponuda i jeftinoća kvalitetne robe u HM-u u Kosmosu kod Soluna,
    u odnosu na srpki bilo koji tržni centar i odgovarajući "brend".
    Nama prodaju smeće po 30% skupljim cenama.
    Tako da nemam razloga da se oduševim bilo kakvim TC, kada znam....
    Na primer, tamo dobijate za 7 Eur visoko kvalitetne farmerice.
    Treba li dalje?
  • Peki

    30.08.2018 12:40
    Tc
    Bedno
  • Sarma

    30.08.2018 12:35
    Oh ohh tako smo razdragani i odusevljeni. Shopping centri, jarboli, fontane, zastave, nacionalni stadioni, oh oh kako je to lepo. Oh ah kako je lepo u ovoj zemlji, ne treba nam nista vise , ma dosta je i samo jarbol da se obesimo o njega i veselo visimo..
  • PERICA####

    30.08.2018 12:20
    A,MUZIČKA
    Dve godine kasnije!?A,o Mostu da ne pričam!#RADNIČKI# i NE SPOMINJEM!
  • Nada

    30.08.2018 12:19
    Uzurpacija
    Ne može se koristiti trotoar od Bul. Oslobvodjenja do SPENSa. A u UNIVER ne možeš ući sa Bul. Cara Lazara pored Dino parka. Okupirali su sve u širini najmanje 50 metara oko objekta. O tome, izmedju ostalog, treba da brine gradonačelnik.
  • Promenadišem Promena

    30.08.2018 12:14
    Sviđa mi se što su tržnom centru dali ime Promenada. Sa tim imenom su uboli u sred srede. Promenada, zato što će tu ljudi bukvalno dolaziti samo u promenadu, da se šetaju. U početku će to da bude krcato ljudima koji su u Promenadu ušli na promenadu. Ono, cele porodice skockane u nove trendže i šljašteće bele patike. Da se vide i da vide koga će sve videti. Kao na korzou. Klasika, onaj deo pomodarske sirotinje koja se skocka u najskuplju garderobu koja je kupljena samo za ovakve prilike, oblači se dva puta godišnje i služi za lečenje kompleksa. U fazonu, skockan sam od glave do pete, niko oko mene nema pojma da sam sirotinja, ali zato ja ovako skockan sa visine gledam nekog ko je manje skockaniji od mene a taj mene gleda i u sebi razmišlja "ala je ovom dobro, garant pliva u parama". Tako je isto bilo i sa Merkatorom kada se otvorio. U njega se odlazilo u nedeljne šetnje, da se bude viđen. Kakva Zmaj Jovina i Dunavska. Meni je bilo zanimljivo da sednem sa strane i posmatram, proučavam, taj tip ljudi. Spolja gladac, iznutra jadac. Lepo skockani, hodaju kao da su progutali dršku od metle, kao drže do sebe. Bedni pokušaji kopiranja nekih manira koji se mogu naučiti samo od malena. Skockani a način hoda, priča, mimika ih odaje da su teška seljoberija. Stalno su u nekom grču, muž besan pa očima seva na ženu a njoj nije ni do čega i pita se sa kakvim međetom je decu izrodila i vek provela. Biće to sada jedno zanimljivo posmatranje takvih likova u Promenadi. Jedva čekam.
  • Biljana

    30.08.2018 12:09
    Ne znam samo ko je dozvolio da se izgradi takav objekat u gradu. To nema nigde. Sramota!
  • Kopesh

    30.08.2018 12:08
    Pre ce promenada biti gotova nego most...
  • Mile

    30.08.2018 12:07
    opa bato
    Kako je samo tacan termin otvaranja. Nasi strucnjaci,mislim politicari nisu bas vicni sa tim rokovima, lako podlegnu finansijskim uticajima.
  • trla baba lan

    30.08.2018 11:59
    proseravanje
    Zbog ove vesti moj život od danas višestruko dobija na smislu!!!
  • Anita

    30.08.2018 11:58
    Jedva cekam!
    Super!
  • Комша

    30.08.2018 11:54
    ТЦ Саркофаг је лепше име.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna